Friday, February 15, 2013

Κρέας… «Άρωμα» πλούσιο σε Ω-3 λιπαρά οξέα

Τα μπαχαρικά ως συστατικό διατροφής των ζώων, αλλάζει τη γεύση τους....
Το κρέας νομίζαμε πως καρυκεύεται με διάφορα αρτύματα μόνον στην κουζίνα. Λάθος. Ο βασιλικός, ο δυόσμος και η ρίγανη είναι σήμερα συστατικά της διατροφής των ζώων σε μια φάρμα εκτροφής στο Μακροχώρι Ημαθίας, κοντά στη Βέροια, χάρις στην προσθήκη των οποίων παράγεται το μοσχαρίσιο κρέας «Άρωμα». Ενα κρέας έξι φορές πλουσιότερο σε Ω-3 λιπαρά οξέα σε σχέση με το συμβατικό.

Οι παραγωγοί του κατόρθωσαν με αυτή τη μέθοδο να δημιουργήσουν και να φέρουν στην αγορά ένα κρέας τρυφερό, με πλούσιο άρωμα - που έδωσε και το όνομα της φίρμας - και χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη.

Μετά από δύο χρόνια ερευνών σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Φάρμα Κουτσιώφτη κατάφερε να βγάλει στην αγορά «ένα προϊόν υψηλής οργανοληπτικής και θρεπτικής αξίας, προωθώντας την καλή υγεία με φυσικό τρόπο και προσφέροντας μια καινούργια γαστριμαργική εμπειρία στο τραπέζι», όπως υπερηφανεύονται οι δημιουργοί της.

Τα ξεχωριστά αυτά χαρακτηριστικά του βόειου κρέατος «Άρωμα» οφείλονται στο ειδικό μίγμα τροφής, κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που αποτελεί προϊόν ερευνητικού προγράμματος της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Περιέχει μόνο φυσικά αρωματικά συστατικά της ελληνικής φύσης όπως η ρίγανη, ο βασιλικός και ο δυόσμος, που παρέχουν φυσικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και επιπλέον εμπλουτίζουν τους μύες του ζώου με ωμέγα-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε.

Αυτά τα συστατικά που έρχονται κατευθείαν από την ελληνική γη είναι που δίνουν και το ξεχωριστό άρωμα στο κρέας της Φάρμας Κουτσιώφτη· αλλά και η αιτία για τη βράβευση της εταιρείας από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, την περασμένη Παρασκευή στο πλαίσιο της έκθεσης ΖΩΟΤΕΧΝΙΑ, στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσα σε άλλες εξίσου καινοτόμες επιχειρήσεις.

Τα ταυρίδια, σύμφωνα με την εταιρεία, εισάγονται στη φάρμα σε ηλικία 7 μηνών, αφού έχουν επιλεγεί αποκλειστικά, όπως σημειώνεται, από τους μεγαλύτερους οίκους παραγωγής μόσχων της Γαλλίας. Ο κύκλος παραγωγής, από τη φάρμα στο τραπέζι των καταναλωτών, γίνεται υπό τον έλεγχο του κρατικού οργανισμού AGROCERT. 
 Κλώντζα Ολγα
15/2/13

No comments:

Post a Comment

Only News

Blog Widget by LinkWithin